pr storytelling
Glas
Op pad met de Energiecoach  In deze column deelt energiecoach Marco den Engelsman zijn ervaringen bij huis bezoeken en kaart regelmatig een populair onderwerp aan. Glas “De warmte binnen houden en de kou buiten”. Met die boodschap stap ik regelmatig binnen bij inwoners van Katwijk die met een scheef oog naar hun energie rekening kijken.
Print.com: combinatie eigen productie en partners
Print.com heeft recent de resterende aandelen van het TMB Image Centre in Oss overgenomen en de eigen printproductie uitgebreid onder de nieuwe naam Print.com Productions. Tegelijkertijd blijft het B2B platform vertrouwen op een netwerk van productiepartners om verder te groeien.
feb 22
Een stempelfabriek die online wederverkoopt
“De markt groeit niet, maar wij wel!” Tom Stultiens is duidelijk: de stempels die zij aanbieden lopen goed. “Het zal je verbazen hoeveel bedrijven stempels gebruiken. Van datumstempels tot stempels met logo of, veel gezien in coronatijd, restaurants die hun afhaaltasjes bestempelen. Voor drukkers is het ook een makkelijk product om bij het andere drukwerk mee te nemen in de verkoop.”  
jan 31
Brabantse totaaldrukkerij scoort in kaartjes
Gaaf Grafisch in Wanroij is een drukkerij in het hart van Brabant. Omgeven door weilanden is hier nog volop ruimte. De omgeving is de vleesproducent van Nederland. Een industrie die ook veel werk oplevert voor deze lokale drukke. Eigenaar is Rob van den Broek, de derde generatie. Hij scoort opvallend goed in online familiedrukwerk.
jan 21
Jaarlijks bijna 1 miljoen prints voor De Lithografen
“Leuk is het vak nog zeker, maar er is wel veel veranderd.” Hans de Wilde richtte in 1991 ‘De Lithografen uit Haarlem’ op. Het aanbod van de drukkerij is 30 jaar later nagenoeg hetzelfde, maar de productiemethode is grotendeels naar digitaal printen verlegd. Zoon Danny zette “het hele digitale gebeuren” in de loop der jaren op poten. Daarmee vormt De Lithografen een echt familiebedrijf en tegelijkertijd een drukkerij met alle productie nog steeds in eigen huis.  
jan 21
Postermen stapt naar buiten met prachtige ontwikkelingen
Peter Groen stapte ongeveer 10 jaar geleden met Fatih Zungur in het avontuur dat Postermen heet. De naam dekt de lading inmiddels al lang niet meer. Het bedrijf produceert veel meer dan posters, en daarbij boeken ze naar eigen zeggen veel succes door de goedkoopste te zijn. Exclusief voor de grafische professional. Vanuit hun stabiele basis treden ze nu naar buiten met alle plannen. Zo staan een nieuwe webshop en een verhuizing naar printstad Deventer op de planning. En dat is alleen nog maar het begin van 2022!  
jan 17
Veldhuizen Grafisch Effect ontdekt nieuwe markt
Gerhard Veldhuizen betrok twee jaar geleden een nieuw gebouwd pand in Barneveld. Een fabriek met een opvallend industrieel design met heel veel ruimte. Nu gebruikt Veldhuizen Grafisch Effect de bovenste verdieping als toonzaal van het nieuwste product; akoestische wandbekleding gemaakt van recyclede petflessen. (Dit artikel werd door PRstory geproduceerd in opdracht van VKGO)
jan 13
De klant totaal ontzorgen met online én offline communicatie
Online en offline communicatie combinaties maken kunnen ze als geen ander. Hoewel Groels in 1959 startte als drukkerij, is het bedrukken van communicatie nu onderdeel van een groter geheel binnen het crossmediabedrijf. Er lopen bij Groels in Tilburg 24 medewerkers rond met ieder hun eigen expertise op het gebied van marketing, creatie, warehousing, fulfilment of verzending.  
jan 10
Rooijmans Print en Druk groeit digitaal mee met de markt!
Op elke drukvraag het juiste antwoord geven. Dat is het doel dat Gerard Rooijmans vanaf de start van zijn grafische carrière voor ogen heeft gehad. In de loop der jaren werd hij steeds bekwamer in het goed inspelen op de klant. Daarmee vormt hij een goede combinatie met zijn broer Sander, die de productie bij Rooijmans Print en Druk verzorgt. Van origine een handelsdrukkerij, leiden de broers tegenwoordig een flexibele drukkerij met digitale productie vanuit het Brabantse Nuenen.
jan 03
Allround sign bedrijf Imago investeert in snelheid en kwaliteit
Het Amsterdamse bedrijf Imago betrok een indrukwekkend nieuw pand net voor de lockdown. Eigenaar Erik Leemhuis gebruikte de stille periode om het klantcontact te verstevigen en nieuwe wegen te zoeken. Met als resultaat dat het bedrijf nu investeert in capaciteit uitbreiding met een productiemachine van SwissQprint. (Dit artikel is geproduceerd in opdracht van VKGO)
jun 16
Van Eerd legt fundament voor duurzaam inzetbare medewerkers
Create your future: met dit project biedt het A&O Fonds samen met GOC activiteiten en subsidies op maat aan om toekomstgericht scholen te stimuleren en bedrijven op weg te helpen met een aanpak naar duurzaam inzetbare medewerkers. Verpakkingsbedrijf Van Eerd was één van de eerste bedrijven die meedeed met dit unieke project.
dec 03
Fijnmazig laserstansen zorgt voor extra papierbeleving
Yart Factory opent nieuwe markten met de SEI PaperOne 5000 geleverd door Tripa Converting Solutions
Investering door groei kleine oplagen etiketten
Vila Etiketten in Breda investeerde onlangs in een tweede SEI LabelMaster via Tripa Converting Solutions. De machine zorgt ervoor dat het bedrijf de snelgroeiende vraag naar digitaal geproduceerde labels aankan.
Investering maakt groei beheersbaar bij Kuipers Print en Sign
Op de Sign en Print Expo in 2019 ging Aaron Kuipers op zoek naar een extra productieprinter die hem kon helpen zijn snelgroeiende bedrijf verder te professionaliseren. De keuze viel op de Mimaki UCJV300 160 UV Led. Met als gevolg dat hij kan groeien zonder elke dag te moeten over te werken.